Pages

Thursday, January 31, 2013

Hotel - Phuket, Thailand

 bagi yang nak ke Phuket atau honeymoon aku recommended kan hotel De coze'.
sangat-sangat selesa dantempat yang sangat strategik.
De coze terletak di Patong. tengah-tengah bandar.
dari airport untuk ke Patong hanya 45min.
ke Pulau hanya 30min.
ke long beach 10min.

kalau nak ke pusat bandar atau tempat-tempat menarik hanya 5min sahaja itupun merempit lah..tak payah lah sewa kereta kalau dah sampai sana. memang serabut dgn jem!

sekitar hotel kiteorang semua ada.

  1. sewa tuk tuk
  2. sewa kereta / motor
  3. 7e
  4. massage (pilih jer mana yg berkenan :) )
  5. Farmasi
  6. kedai-kedai jual baju berlambak. (jgn bawa banyak baju.beli jer.murah ok! rm10)

saje update sikit-sikit sebab nak penuhkan bulan Januari punya entri ;)
jgn lah marah yer.

Phuket, Thailand

Assalammualaikum dan salam sejahtera.
lama sangat tak update. hampir sebulan tak terusik.
nak taip pun mengigil rasanya...hahahhha idea langsung tak de.

ok, nak share percutian ke Phuket selama 4Hari 3Malam.
26 - 29 Januari 2013

amani kena tinggal dengan neneknya. :)






 ok, nanti update lagi. sebab nak tapis beberapa gamba yg ok..lagi nak rezise kan gamba2 nih pun satu hal juga. :)


Tuesday, January 8, 2013

Friday, January 4, 2013

Happy New Year 2013

Selamat Tahun Baru korang yang dikasihi.
baru hari nih nak publish entry.

Tahun ni bawa amani tgk bunga api dekat Melaccafe , area bangunan merah dekat Melaka.
bunga api tu dari Dataran Pahlawan.
amani memang seronoklah malam tuh. sampai balik rumah pun pengsan. hahha.

masuk 2013 ni pasti banyak wishlist korang kan. :) mana hajat tahun lepas tak kesampaian tuh baik lekas-lekas buat dulu.