Pages

Thursday, May 2, 2013

Pati Delima Gulsan

Siapa ada jual pati delima seperti dibawah?
sila tinggalkan contact no dan email pliz.....

sy amalkan ni sejak sebulan lagi. skg stock yg ada hampir habis. dan yg jual ni ntah mana lesap lah. jd minta org yang disayangi kalau tau mana nak order tolong tinggalkan no tel/website/email yer :)

bagus tau minum pati ni. pati ini pekat dan sesuai untuk ibu mengandung. dimana banyak khasiat untuk ibu mengandung dan anak dalam kandungan.

lebih detail elin ada copy link dekat bawah.





Khasiat Jus Buah Delima:

-Menyihatkan fungsi jantung dan hati, melancarkan kerja-kerja mengepam darah utk keperluan sel2 badan

-Menguatkan daya tahan tubuh utk melawan serangan penyakit

-Melancarkan peredaran darah

- Mengeluarkan angin dan asid dalam badan (mencegah penyakit gastrik dan kanser usus) 

- Melancarkan proses penghadaman makanan, membersih usus dan mengeluarkan keracunan badan

- Menyingkirkan lemak berlebihan, melangsing badan

- Membakar kalori dgn cepat, meningkatkan tenaga dan memulih keletihan

- Membuang asid urik dlm sendi utk meredakan penyakit gout.

- Mengelak rasa mual (semasa hamil), melega masalah pening kepala

- Memelihara kadar keseimbangan hormon semasa haid (mengelak kesakitan senggugut)

- Mencuci darah kotor, mencantikkan kulit muka dan badan dari dalam

- Menurunkan paras glukosa dlm darah, membantu pesakit kencing manis

- Menghapuskan kahak, mereda penyakit batuk

- dapat mengurangkan risiko penyakit jantung

- membantu proses tumbesaran janin..

- Membantu mencerdaskan minda dan daya ingatan kanak-kanak dan pelajar sekolah.

* Kandungan antioksidan (Polifenol) dan vitamin C yg tinggi mampu melindungi sel2 tubuh drpd rosak dan boleh meredakan ketegangan urat saraf.

Manfaat Untuk Wanita

Mencegah / Mengurangkan Kanser Payudara
Delima adalah sumber yang kaya nutrien berasaskan tumbuhan yang dipanggil asid elagik. Asid elagik menghalang aromatase, enzim yang mengubah androgen menjadi estrogen. Aromatase memainkan peranan penting dalam kanser payudara.

Kepekatan tertinggi asid elagik dijumpai dalam kulit buah delima. Ini bermakna anda akan menemui enzim ini pada ekstrak buah delima daripada dalam jus. 

Kehamilan - sumber asid folik
Jus delima adalah sumber asid folik yang penting untuk perkembangan bayi yang sihat. Asid folik, juga dikenali sebagai folat, adalah penting untuk pembentukan sel darah merah dan DNA, yang mengandungi kod genetik tertentu setiap individu. Penyelidikan baru juga telah menunjukkan hubungan langsung antara tahap folat dan berat ketika lahir. Wanita dengan tahap yang lebih tinggi folat semasa awal kehamilan adalah lebih cenderung mempunyai lebih berat, dan oleh itu bayi yang sihat . Minum segelas harian jus delima hampir pasti cara yang paling mudah dan yang paling lazat untuk ibu mengandung untuk memastikan bahawa mereka dan bayi mereka mendapat 100 peratus elaun harian asid folik yang disyorkan.
Fakta: Di Iran, buah delima disarankan untuk wanita hamil kerana kaya dengan zat besi.

Kedut - mencegah dan melicinkan kulit
Gabungan vitamin A dan vitamin E dalam delima membantu untuk mencegah pembentukan kedutan. Dr Ali, pakar kesihatan bersepadu yang terkemuka di Britain, menyenaraikan jus delima sebagai salah satu perkara yang terbaik anda boleh makan atau minum dalam menentang kedutan. Jus delima bukan sahaja dapat membantu untuk mencegah pembentukan garis-garis yang tidak diingini, tetapi ia juga boleh membantu untuk membuat kedutan yang sedia ada licin dan kurang ketara.
Fakta: Orang-orang Cina purba percaya bahawa jus delima boleh memberi keabadian.

Kesuburan dan nafsu seks - meningkatkan kesuburan anda
Mungkin manfaat kesihatan yang paling menarik jus delima diceritakan sejak berkurun lama untuk meningkatkan kesuburan dan nafsu seks. 

Fakta: delima adalah salah satu buah-buahan yang ditanam terawal. Bukti sejarah menunjukkan pokok buah delima 1 telah ditanam di sekitar 3000BC.






19 comments:

  1. akak, email kat akak ni azlianaothman@gmail.com..

    dia ada jual.. :)

    ReplyDelete
  2. Nurzakiah Hanum : kamu pun blh amalkan tau...bagus sgt.

    Rina Ellisa : tq dear. dah email tunggu respond jer :)

    ReplyDelete
  3. boleh contact Pn Sha ni nombornya 016-2322786 atau pun En Sayeed 016-6949534

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan elin..:)

    ReplyDelete
  5. saya pun ada jugak mencari jus ni. mak saya bgtahu elok untuk kesihatan~

    ReplyDelete
  6. bole juga dapatkan dari saya.
    RIMA 0162384855
    HARGA MURAH

    ReplyDelete
  7. Sy jual Pati Delima Gulsan niy..rm15 utk sebotol..pghantaran hanya 5 botol ke atas..
    boleh whatsapp sy d 0129041207 kod shah alam/klang.

    ReplyDelete
  8. FB.. put3_eyja86@yahoo.com
    sy jual Pati Delima GULSAN..Rm 15.50 sebotol..penghantaran kod shah alam/klang.
    Whatsapp 0129041207

    ReplyDelete
  9. Blh hubungi saya di talian ini 0133329380 utk membeli Pati Delima Gulsan

    ReplyDelete
  10. Untuk makluman saya ada membeli jus ini di Sabasun Sdn Bhd, di Kuala Terengganu. Harganya murah sahaja iaitu RM15.00 sahaja sebotol. Ini bukan promosi hanya memberitahutahu sahaja untuk menolong sahabat-sahabat yang berminat. Tiada niat untuk mengambil kesempatan atau keuntungan kerana saya bukanlah pengedar atau stokis. Jadi sila berkunjung ke Sabasun Kuala Terengganu yang dimiliki sepenuhnya oleh orang Melayu.

    ReplyDelete
  11. Tauke pati delima ni orang Iran. MAHNAZ FOOD kat seksyen 26 Shah Alam. Ni memang pemborong pati delima , cuka, kurma &mcm2 lg. Rm12 sebotol . Rm216 2 carton consist of 24 btls. Sekarang kt pemborong ni mmg waktu ramai orang ...maklum la dekat nk puasa . Orang dh mula beli kurma. Peniaga yg jual pati delima mmg beli kt Arab Mahnaz Food ni.

    ReplyDelete
  12. cari kat mahnaz food shah alam..RM 10 sebotol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sek 26 kat belah mne ye .ade alamat x

      Delete
  13. Boikot produk iran...

    ReplyDelete
  14. Hello Elin, banyaknya khasiat buah delima ni. Dari mana Erin dapat info tentang kebaikan delima di atas? Boleh bagi link?
    Tq


    ReplyDelete
  15. Hello Elin, banyaknya khasiat buah delima ni. Dari mana Erin dapat info tentang kebaikan delima di atas? Boleh bagi link?
    Tq


    ReplyDelete
  16. Untuk Alor Setar sila call@mesej
    019 4000144
    Saya byk jual di ofis2 dan kampung2 sekitar Alor setar.terima kaseh.

    ReplyDelete
  17. Alor setar sila hubungi
    019 4000144

    ReplyDelete