Pages

Monday, December 31, 2012

Random Picture





lagi surprise untuk suamiku! ;p


dua hari berturut-turut suamiku celebrate besday!! aku pun dulu tak mcm ni. uuuuhhh!
kalau malam birthday aku celebrate besday iman dgn kawan-kawan dia, ke esokan harinya ibu tersayang suamiku pulak raikan untuknya. biasalah anak bongsu.

dikelilingi oleh anak buah tersayang. semua keluaran mata sepet kecuali Amani. masa ni baru jer selesai makan malam. macam-macam mak mertua masak.. 
balik jer rumah aku terus masuk bilik gantung lampu kelip-kelip. konon nak nampak lain dari yg lain lah. hahahha/// tp syg tak cukup lampu kelip-kelip.
kalau korang nak buat lampu tuh mesti 2 pasang baru cantik. :)) bila suami buka jer pintu bilik waaaaaaaaahhhhhh!!!..... hahhhahha...jgn lupa pasang sekali lilin wanggii tau.. ;p

tgk amani teman aku sampai terlelap. hahhhaha sorry amani sayang.

hadiah untuk suami akan aku cerita penghujung bulan januari 2013 nanti :) kejutan yang ke-3 pulak untuknya. Insha-Allah.

Friday, December 28, 2012

Surprise Birthday Iman. 28

ini tahun ke-3 aku buat surprise birthday untuk iman..

kali ni aku buat dekat malaccafe,river cruise.

pakat ramai-ramai dengan geng dia. so far menjadi. kebetulan malam tuh ada dinner, abang ipar belanja sempena anniversary mereka. jadi agak sukar sikit nak kelentong iman untuk ke melaccafe ni.

aku terpaksa menipu kata nak jumpa kawan dari utara ;p

sampai sana semua geng dia ada. semua buat-buat tak tau. ada yang makan. ada yang berdeting. ada yang menyumbangkan suara. hahhhaaa..
iman pun pelik mulanya sebab  geng-geng dia semua ada malam tu. 
untuk melengahkan masa pukul 12mlm aku kelentong lagi kata kawan aku sesat tak jumpa kedai!! nasib baik dia ok lagi. hahhhaa..







tepat pukul 12 kek pun keluar dari arah belakang.. dia pun terkejut lah ...dah tua-tua kena tiup lilin depan kengkawan dia semua. amani pun sama lorat nak liup lilin.

hadiah?? tahun ni aku tak kasi hadiah. sebab semuanya dia ada. yang penting dia ingat setiap tahun aku celebrate besday dia dengan pelbagai cara..



Wednesday, December 26, 2012

Friday, December 21, 2012

Thursday, December 20, 2012

Instaplace for Iphone / Android

mungkin orang lain dah lama kot install dalam instagram. :) aku jer agak ketinggalan hahhha..
apa pun aku suka!!










Wednesday, December 19, 2012

Tuesday, December 18, 2012

Weekend : Universal Studio Singapore

Percutian yang tidak dirancang.
aply cuti last minute untuk gerak ke USS.

bila husband call jer kata "jom kite g jalan" dengan sebulat suara saya mengatakan "Okkk!!"

pergi berempat dengan geng sebelum ni. pasangan best friend kami oya & anas.
memang kemana trip kami akan pergi bersama.
seronok kalau pergi ada geng. tak boring.

dari JB aku naik bas ke Woodland. senang. cepat. ringkas. selamat. kereta tinggal dekat rumah kawan husband.
Tiket bas baru RM 5 dari JB Central - woodland /checkpoint - USS. 
sampai checkpoint semua berlari-lari nak kejarkan bas yg 1st tadi. lambat sikit kena tunggu bas yg lain tp lambat sikit lah.

aku beli tiket dekat kaunter. so far ok tak der lah crowd pun sebab banyak kaunter buka dekat situ.
  • Non-peak = SGD 68
  • Peak Season = SGD 74
ok, nanti sambung lagi kalau ada umur..ada masa yer :)




banyak gambar aku dgn iman jer...sebab amani aku tak bawa..
itu namanya rinkas. :)

Thursday, December 13, 2012

Terapi True Ion Detox

semalam aku buat terapi untuk buang toksin dalam badan. True ion detox.
terapi ni buat pada tapak kaki. direndam dengan air garam suam selama 30min.
menggunakan mesin khas. Hanya RM10 jer.

kaki diletakan dalam bekas plastik serta berisi air dan mesin ntah toksin, dan infrared dilekapkan ke perut untuk pengaliran darah. tidak sesuai wanita mengandung.

toksin tuh ditarik dari kaki kite melalui mesin khas.  semua toksin yang dikeluarkan dari buah pinggang, pundi kencing, hati, kelenjar hempedu limfa dan sistem pencernaan.
selepas 30min air bertukar menjadi keruh dan berbuih.

keputusan nya : air bertukar menjadi kuning kehijauan dan berminyak. itu dari buah pinggang dan kolesterol




tapi aku ada sikap ketidakpercayaan!! :P

macam tak logik jer air aku bertuka etam macam tuh sekali. hahhhaa..

aku pun tak tau apa fungsi air garam tersebut.
cuba kalau kaki x masuk dlm besin tuh hanya mesin dgn air garam  jer korang rasa air tetap hitam tak??;p

tapi kan!! lepas buat tuh aku tido dgn nyenyak waktu malam. bangun pagi pun rasa bdn lain mcm.
apa kata korang pun try jugak. :)

spontaneous thursday


Tuesday, December 11, 2012

Dressing Room

Mood tengah rajin nak buat dressing room :)
ada satu bilik extra kat rumah aku tu..
 jadi aku dah buat keputusan nak jadikannya blik khas!
hahahha ya ia yaaa lahh...barang aku jer dah menimbun.
baju keje jer dah sebeban. rak kasut pun dah tak muat.

jd aku perlu manage bilik tuh sebaik yang mungkin.
yang penting bilik amani dan bilik tetamu dah ada.

suami dah bagi green light nak buatkan dressing room :D
TAPI aku masih tercari-cari design yang sesuai ..




Monday, December 10, 2012

Amani 21 Months Old

my little girl is twenty one months old!



amani likes

  1. dancing
  2. nyanyi
  3.  heLPing MAma
  4. talking yang merapu dgn penggunaan 'vocab' dia sendiri ;p
  5. cat lover
  6. make-up
  7. wearing nenen 'bra' mama! hahhaaa
  8. camwhore
sekarang amani banyak belajar benda baru, banyak perkataan baru. dan petah bila bercakap sehingga kan aku dgn iman kadang-kadang tak terlayan.
kadang-kadang amani ni ada kepala angin sikit ikut perangai aku masa pregnant. ;p

ayat paling tak menahan dari amani "ammmmboiiiii"....."biaaasaaaaaaa ddiaa!"
ayat tuh keluar bila aku marah amani sebab asik lah nak mandi jer keje nya.




Wednesday, December 5, 2012