Pages

Tuesday, October 11, 2011

Transformasi selepas bersalin.

ha!! PM kite sibuk duk asik sebut-sebut Transformasi Berjaya Rakyat Sejahtera..

aku pun ada gak Transformasi Cemerlang Isteri Gemilang!!
hhahhha.. GEMILANG ker?

sebelum nih aku ada post N3 berat aku melonjak 2OKILO masa pregnant.
tuh aku teringat nak update selepas pregnant pulak..

bagi aku misi aku dah berjaya lah. ;)

selama 7 bulan aku berjaya kembali ke asal..;p (menyirapp lak kan)..

mehh lah tgk PERUBAHAN..hhhahhaha...
44kg tuh sebelum pregnant tau..tgk tuh masa aku 9 bulan mcm TONG kan ;)
Seronok tgk angka menurun.
Cewaaaahh!!!.....posing nak depan belakang kan!! nih pegawai aku semua x der tuh sempat aku mengedik sorang2 kat opis.lllallalllaallala..
Akhirnya aku berjaya...!! hanya 1KILO jer lebih..hehhhe..
so mcm mana ok x??hhehe..lorat lak kan..

ok aku nak share apa yg aku buat sehingga kan aku sebegini cepat berlaku perubahan pd aku :


  1. Selepas pantang 90 HARI, aku masih mengamalkan makanan tanpa minyak.
  2. Masih teruskan JAMU NR.
  3. Buat senaman ringan. mcm sit up, joging kat rumah, sental bilik air, mop rumah selalu, turun naik tangga setiap hari ;)..
  4. SILA TINGGALKAN AIR SEJUK / BER'AIS.
  5. Banyakan minum air masak
  6. Jus Pegaga sehingga sekarang. bagus ok!
lain x ingat...nak balik nih..nanti aku update lg kat N3 nih, yer...
bye..bye..



25 comments:

  1. yayyy!!!!! congrats!!!!! leh jadik pembakar semangat neh!!! :)

    ReplyDelete
  2. wuh..semangat kental sambil menyental bilik air..bagus..kene jadi contoh nie..huhu

    ReplyDelete
  3. warghh best nyer, skang i preggy naik mendadak.. dh risau.. hasrat nk pantang btl2 utk trun kn balik

    ReplyDelete
  4. mak sy pesan tak leh melompat /berjogging sgt..hhuhu..tunngu lama sikit,,anak da 1 year ke..baru nk senam2..hehe..lgpun sy ni pemlas nk bersenam,,haha,,saya bedal semua benda..ais mmg wajib,,hehe..

    ReplyDelete
  5. perrgghhhh.. memang kagum.. tahniah..

    ReplyDelete
  6. wow...congrates...yanie pn dh dpt berat b4 preggy...tp nk kurus lg lh...huhu

    ReplyDelete
  7. woah 44kg je.mst kecil comel je elin ni.. yuyu x boleh tgl ais la..

    ReplyDelete
  8. @Leonora Halim hhehe..pembakar semangat dan bakar segala lelemak ok dear. ;)

    ReplyDelete
  9. @~Nana 귀여운~ haaa..bilik aor tuh sebenarnya mmg kena selalu sental sebb hari2 nak tgk an..jd slh 1 aktiviti jugak tuh..;)

    ReplyDelete
  10. @farhanna SEMANGAT KENA KUAT!...jgn stgh jalan tau...mmg susah nak turun balik klu lepas preg x jaga dgn betul.

    ReplyDelete
  11. @fiszah_pjo jgn lah loncat terlalu kuat sgt..loncat manja jer ler..hiihiiih..
    HA!!! ais tuh lah penyebab yg utama susah nak maintain..lgi2 tang peyutttt..
    kurangkan sikit pun jd lah.

    ReplyDelete
  12. @betty x tau lah sampai bile leh bertahan nih..

    ReplyDelete
  13. @.:Mrs. Engineer:. caiyookk yani... ;) bia org kata"eh u dah ader ank??)...hihihih

    ReplyDelete
  14. wah..congrate dapat turun ke berat asal...tp elin mmg kuat semangat..bole berpantang mcm2..kt pun berpantang gak..pantang tgk..hehe..tp kalo ade lg petua lain share la lg..kt pun nak tau gak..

    ReplyDelete
  15. @ladysara84 mana blh tahan suami aduk duk perli2 jer....haaa...apa lagi pasang bdn ler kan...

    ReplyDelete
  16. ape kebaikan jus pegaga tuh??
    cam bagus je.. kl belom kawin bleh minum x untuk kurus??

    ReplyDelete
  17. uikss... 45KG JEKK..???
    berat K.Izan sebelum kawen pun 48KG sudahh.. sekarang lagi tak dapek nak nolong. same laaa.. pregnant anak sulung naik 20KG..uhuhuh

    byk petua tak dapek nak ikut.. especially minuman berais tuhh! mencabar tuhhhh huhu!

    ReplyDelete
  18. bestnye dapat maintain..wina nie x pernahlah turun 50kg ke bawah huhuhuhuuuu

    minuman sejuk dah kurangkan dah, bab sental menyental tue memang selalu buat tapi tue la, masa pantang dulu x jaga langsung..

    ReplyDelete
  19. wahh bagusnya.. ok la tu ..lebih 1kg je..sy yg bujang ni pn berat melampau2 hehehe

    ReplyDelete
  20. syabas! kita punya berat lebih sikit dr berat awk skrg..hihihi..tk berjaya nk capai target sebelum pregnant..

    ReplyDelete
  21. wah senangnya turun berat badan...

    ReplyDelete
  22. Bestnya, boleh dapat berat dekat-dekat yang asal.
    =(

    Ai juga yg tak turun-turun.

    54 - 83 - 70

    ReplyDelete
  23. yg penting didiplin diri jgn culas.. ;))
    hehhhee...

    ReplyDelete
  24. berat 45jer???? adeeii ringannya..sy yg belum kwin ni pun 53...kih3

    ReplyDelete