Pages

Thursday, October 13, 2011

7 Months

11.10.2011 ari tuh Nur Sarah Amani dah 7 bulan.
Nur Sarah Amani Stats :
7.8kg & 67cm
sekarang nih amani belum pandai merangkak lagi..baru angkat bontot sambil mengiring..mcm nak duduk lah. kalau di lepaskan mmg kompem kejap dah hilang depan mata. sebb tuh masukan dlm walker..separuh mommy mmg x nak masuk kan ank die dlm walker kan. ;)
Macam2 solid food dah perkenalkan, so far ok alhamdulillh makan semua habis, tp Amani klu bubur blender mmg x nak makan. so kena penyek2 sampai lumat baru dia nak makan. (agak memilih sikit ler).
kek coklat pun dah mkn, sup cendawan (wind mil) pun dah makn, ;)
kalau masing breakfast nak g kerja Amani lah org paling lorat sekali nak join.

dah banyak kali tergolek dr katil. lagi pun kiteorg dah bukak katil, takut dak amani terjun nanti.
tuh pun dah pandai turun..bangun pagi tgk dah kat ujung pintu..fuhhhh**
Pertama kali buat Nur Sarah Amani :

  • Jatuh katil
  • Makan kek secrec recipe
  • Makan bubur.
  • Makan buah-buahan
  • Angkat montot nak kedepan
(check out sara at 1 month2 months3 months4 months5 months, 6 months)

10 comments:

  1. warghh seronoknyer tgk perkembangan anak dpn mata.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. suka blog elin,sebab boleh tgk pic besar2!hehe!

    happy 7 months amani! =)

    ReplyDelete
  3. aiyakkk..comelnya baby ini..tolong peluk ciom sikit utk saya.. hehe

    ReplyDelete
  4. wah comel nye die.. mesti dh hyperaktif kan :) haha

    ReplyDelete
  5. sara dah pandai makan kek SR yer???hehehe

    ReplyDelete
  6. @farhanna tuh ker...sgt2 seronok/ rasa sekejp jer.

    ReplyDelete
  7. @Imaan09blh ajer...blk keje nnti suh amani kasik flying kis skali yer ;)

    ReplyDelete
  8. @Taufiq Arifin a.k.a. Topimaginewehh hyper tuh x der lerr...apo lah pakcik nih..hehhee

    ReplyDelete
  9. ya Allah budak ini.. cute dan bam bam lah.. geram auntie tgk.. tlg cubitkan pp yg bam bam tu.. grrrrr... gerammmm.. :)

    ReplyDelete