Pages

Saturday, February 4, 2012

Food with LOVE # 3

Hari nih masak untuk amani jer. sebb en suami keje.
jd aku pun main ler masak-masak kat dapur.
sementara aku masak amani bikin projek kat depan. mengemas!.
Breakfast Amani : Puding Roti bersama pisang
Puding roti kali nih aku bakar...bakar lagi sedap dari kukus sebenarnya :)
Resepi sama macam aku buat yg lepas. Resepi Puding Roti.
Kalau nak bakar panaskan oven dgn temp 160 selama 10/15 min ok

Lunch : Bubur Brokoli dan Kentang Bakar dengan keju

Bahan-bahan Kentang Bakar:
  • Kentang Russet / apa sahaja jenis kentang (dipotong 6 bahagian)
  • Cheddar Chesse untuk topping
  • Dried Parsley
  • Kertas Aluminium
  • Panaskan Oven 200 c.
  1. Rebus kentang terlebuh dahulu baru lenyek-lenyek
  2. Lenyek-lenyekkan isi kentang sehingga hancur. Kemudian masukkan cheddar Cheese, daun sup dan dried parsley. Gaulkan rata2.
  3. Kemudian masukkan semula isi kentang tadi ke dalam kulit limau. Balutkan kentang dengan kertas foil dan susunkan di atas dulang pembakar. Bakar selama 10-15 minit
  4. Keluarkan kentang dari oven dan taburkan lebihan keju parut dan bakar semula sehingga keperangan
  5. Setelah masak, keluarkan dari oven, sIAP!! kentang tuh nanti ada rasa limau :)
Selamat Mencuba dan Berhujung Minggu.

4 comments: