Pages

Monday, July 18, 2011

Manual pump vs. Electric pump??

aku menggunakan avent(manual) dan spectra 3(electric).

kat sini aku nak bgtau aku lebih selesa atau rasa berpuas hati menggunakan manual pump.
sebab apa aku kata manual pump bagus??

** sekali pump boleh dapat 8oz.
** Mrs.N aku pun tak melecet/luka.
** mudah untuk dibawa kemana-mana.

dan kenapa aku kata spectra 3 / electric tak bagus..

** sekali pump dapat 5oz sahaja!
** Mrs.N MELECET dan LUKA!
** susah aku nak bawa kemana2.
** ada menggeluarkan bunyi walaupun tak kuat.
** kuasa pengepaman tidak begitu kuat.

aku cadangkan pump yg terbaik adalah :-
** manual -Avent Isis
** electric - Ameda

sumber en.google
sumber en.google

tak tau lah korang mcm mana kan.. ;)
klu nak share drop ur comment ok.

16 comments:

  1. try la pkai avent electrical...dah 5 bulan kt pkai event manual & electrical..so far alhamdulillah..x penah bg masalah...production same je samede gune manual or electric...melecet pun x penah...rase comfortable..nk bwk kemane2 pun senang untk electric...

    ReplyDelete
  2. @ladysara84
    ow yer eh....pressure pump tuh x rasa sakit ker?klu ameda tuh pressure kuat tp x rasa sakit masa pump..rasa mcm selesa jer..nanti try sevey lah,tq yer.

    ReplyDelete
  3. manual lenguh tangan skit tp hasil mmg banyak skit from electric!

    Lagi bagus kalau dapat buat marmet!lagi banyak dapat!!!!InsyaAllah!~=)

    ReplyDelete
  4. xde la pulak sakit...try la survey k...

    ReplyDelete
  5. hi elin,yun pn beli avent manual gak,tp xdeliver lg,so far ok kan?harap2 yun serasi la dgn avent manual,seronok tgk mummy2 susu meriah..anyway,yun try nk klik follower,tp xlehla plak..xpe,next time yun visit lagi,btw yun da link elin.. =)

    ReplyDelete
  6. Salam Elin,
    Sy nk ucapkan berbanyak terima kasih kerana telah cadangkan sy untuk guna teat NUK tu. Syukur alhamdulillah Esya boleh terima :) beli teat NUK tu sabtu tadi, hari ahad try bg dia tp minum sket jer.. tak sangka plak ngn BS dia minum byk pulak tu hehe.

    Psl pump, sy guna medela harmony manual.. best sangat tak sakit pon N sy.. sblom tu pkai pureen yg letrik tu tp sakitnye N siap kembang2 g.. pump pun tak dapat byk.. pakai manual lg byk.. sy setuju dgn elin pkai manual lg best!!!

    ReplyDelete
  7. ne pump ap sebenarnye ek... saya xfaham lg la.. hehehe... pump untuk orang semput tu ek :) sory :)

    ReplyDelete
  8. @~YUN~ wahh mommy to be....tq ya sudi2 dtg teratak nih hhhahh
    nampak dh sarat sgt tuh. ;)tc ok!

    ReplyDelete
  9. @Princess Cindellyna
    dah buat marmet tp tersasar jauh lah..hihih x pandai sgt ;(

    ReplyDelete
  10. @JIVEBUMZ bagus lah...hihhihi...sharing is caring.. ;0
    sara pun mcm tuh jugak liat nak hisp teat lain..;p

    ReplyDelete
  11. @Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine haah nak try x?? nak manual atau electric? hhhahhhaa

    ReplyDelete
  12. heheheh xde pengalaman lgi xleh tggal komen ^^

    ReplyDelete
  13. S3 mmg bulky
    kita pakai S3. kalau nak out-stn, ada site visit ke mmg rasa 'iskkk..leceh sungguh'
    tp tang melecet2 smua takde la pulak
    bunyi tu mmg tak bleh nak elak la
    kalau electric mmg bunyi2

    tp sbb penah cuba manual
    mcm tak larat lak. tu labur je beli S3

    ReplyDelete
  14. org ade rase cm nk tukar pakai manual pump jgk sejak 2 menjak nih. tp rasa cm dh terlmbt plak. pump manual avent tu bape ye elin beli? baca entry elin ni lg rasa nk try manual plak. hurmmm nk beli ke x ni...huhu

    ReplyDelete
  15. as salam elin.. salam perkenalan...
    both pump ada pro & con... tips kalo nk beli pump elektrik better kita try dulu suction dia... then tak sakit sgt...

    utk ibu bekerjaya, pump elektrik mmg sgt membantu dlm menjimatkan masa pumping disamping dpt terus bekerja, kalo manual mahu dlm 1/2 jam, tp elektrik dlm 15-20min..

    Alin guna ameda.. selain bleh double pumping + elektirk ia juga bleh bateri operated.. sgt mudah jk kt travel & tak yah risau nk cari plug...

    ReplyDelete