Pages

Tuesday, July 26, 2011

Nipple confusion - part 3

mood : agak stress ttg kejadia yg tidak diingini.

semalam ( isnin, Julai 25, 2011) aku amik cuti untuk bersama dgn anak aku dengan perangai baru..haaaiss...sara..sara...

pelbagai usaha aku buat tapi x jalan gak. diantaranya aku letak madu, kurma dan benda-benda manis untuk dijadikan umpan. ternyata sara sgt pandai membezakan getah dan sebaliknya!!.
habis madu dihisapnya kemudian dia berpaling kepala ke arah lain..eeewwaaaahhhhh~~..

aku hampir give up ok!...

sebelum anak korang jd mcm anak aku nih korang kena lah atasinya dgn tenang ya!

aku terus bawa sara keluar jalan-jalan untuk ceriakan balik mood aku yg dah tertonggeng nih kan.
belikan baju raya sara yg ntah kali keberapa..asalkan keluar jer beli..beli..dan beli... (sila jgn ikut perangai aku yg agak gile shoping baju si kenit)

tetiba sara menjerit!! lepas tuh nangis...
haus lah tuh.. terus aku menyusukan die..ohh ya! my first public feed yesterday and i was my own ok!! hhahhha...gile gayatkan..
lama jugaklah naik lengguh pinggang aku nih.
mungkin haus kot yer ah 1 jam x minum.. ;))

TAPIIIII bukan bermakna sara dah boleh terima direct dgn aku.....



aku menggunakan NUK nipple shield.!! nih aku beli masa memula dulu. aku dah try kat rumah so far sara x berpaling pulak kan..yg lecehnya setiap kali nak menyusukan die aku kena lah tepekk kan kat mrs.N tuh...

NUK Silicone Nipple Shield



selesaii dah kes sara x nak df dgn aku... aku pasrah dan redha lah...alaahhaii anak.

skg nih aku cuma focuskan kuantiti dan kualiti susu ajaib aku.

urrghhhh sukekannnn~... muke kekenyangan!

7 comments:

  1. lahai..sampai camtu skali..mia pun penah gak camtu...tp kejap je...malam bile time tido still bole df lg...abis tu kalo tgh mlm sara terbangun..bg botol gak ke...

    ReplyDelete
  2. @ladysara84 hmm tuh lah dah mcm2 cara buat..ank org lain ok jer kan..
    klu mlm guna niple shield jer..(nak panas kan susu nnti lagi lah mengamuk dak sara nih..)
    ada idea blh share? ;)

    ReplyDelete
  3. pergh.... cam susah gak ek... nak bagi minum susu pon susah kan... hope u all sabor yerk.. jngn nak mare2 baby tu anti :)

    ReplyDelete
  4. sarah yg sgt comel...
    sabar yer mama sara... teruskan berusaha!!
    gambate'

    ReplyDelete
  5. @Momma Mia yeayyy!! harus teruskan usaha..anda juga!

    ReplyDelete
  6. @Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine mana ad mara..balai3 nih..hhahha nnti turn ko dh jd bapak baru ko tau mcm mana bini ko rasa..;p

    ReplyDelete
  7. elin, anak fiza skg pon sama xnak df...bg botol pon kalo btl2 haus baru dia nak minum...pas tu asyik nages je...xtau la mgkin sbb dia tgh tak sihat ni...
    Tp fiza tgk kat KIM, rupe nya byk kes cam ni...& kebetulan semua umur baby 3-4 bulan...bs fiza kata baby nak membesar mmg cam2 perangai...

    ReplyDelete