Pages

Sunday, March 18, 2012

Demam nak 'berjalan'

Syukur alhamdulillah amani semakin sihat. cuma tinggal saki baki jer. 'manja' nak berkepit.

rupanya jaga anak kecil demam nih banyak cabaran nya kan. yang penting kesabaran.
diantaranya :
  • tidur malam pasti tak lena. sebab nak kena selalu check temperature  bdn amani.
  • kena selalu letak tuala basah dekat kepala. aku pakai air asam jawa.
  • budak kecik demam manja dia lain macam, jd banyakkkkk lah kena sabar.
  • selera anak akan berkurang, macam amani semua x nak makan..geraamm aku! yang die nak susu dan air kosong jer. tp aku gigihkan kan jugak buat sup ayam untuk dia. kena paksa. kalau x mcm mana nak mkn ubat.

Muka amani yg hampir sihat! perangai baru pun mcm2 dah jumpa.

amani demam nak berjalan rupanya, ari tuh aku cuba lepaskan amani tgk 3 langkah pertama dia dah bergerak..happy giler masa tuh!

bila suruh buat balik, die dah malas. grrrr... sampai lah hari nih amani dah rajin nak mula menapak.. :)

8 comments:

  1. Good job amani...aleesya pun dah berjalan since rabu lpas...di usia setahun 19hari...huhu

    ReplyDelete
  2. pasni,syiok la mgejar amani blari ye ;)

    ReplyDelete
  3. syabas amani!!
    anak wani setahun sebulan baru pandai nak berjalan...

    ReplyDelete
  4. demam nak dapat sesuatu laa tu elin...tak lama jalan laa tu...yeay bole pakai kasut...suh mama belikan yer amani yg cute2 tau...

    ReplyDelete
  5. Salam

    Lovely Dots berbesar hati menjemput anda untuk meMENANGi Where's Elmo a peek-a-boo book untuk si kecil kesayangan.

    Sila Layari pautan ini -> Lovely Dots March Giveaway untuk mengetahui syarat & langkah-langkah berkaitan.


    Terima kasih.

    ReplyDelete
  6. seronok la amani dah leh jalan.. nati elin leh la main kejar2 ng amani la lepas ni..

    ReplyDelete
  7. wah..amani dah jalan ye.....tak me g belajar lari lak eh..

    ReplyDelete
  8. eeerrr..nak berjalan pon demam ek...hurrmm...waaahh..sonok ar dah dapat kaki ek..;)

    ReplyDelete