Pages

Monday, March 25, 2013

Kakak Amani.

ok! kenapa jadi malas yang amat sgt nak update blog?..sebab..
amani akan jadi kakak tidak lama lagi.

syukur alhamdulillah atas anugerah Allah yang ke2 ini. 
sekarang baru jer 7minggu. masih baru dan masih kecil.

hadiah ulangtahun kami yang ke-3. dan genap amani 2 tahun.
suami lah paling happy. tak sangka dapat hadiah tidak ternilai ni. (tahun ni mmg x der celebrate pun. mood malas berganda. haha)

symptom-symptom kronik semasa pregnant.

  1. sikap malas berleluasa.
  2. start masak selepas waktu magrib kalau waktu bekerja.
  3. 2hari sekali lipat baju. kalau hari ke3 tak bergerak suami yg bersila lipat.( masa tuh lah terhegeh baru si isteri nak buat)
  4. masak menu simple seadanya.
  5. tido awal. pukul 9/10 dan menguap.
  6. waktu lunch dekat opis pasti wajib tido. (nikmat ooo oo!) kesian suami kalau ajak lunch kena cancel.
  7. suka pakai jubah jer. maknanya apa?? malas nak gosok baju kurung!
fuhh...bila di nilai dan di perhatikan satu persatu secara ringkasnya aku mempunyai sikap MALAS pregnant kali ini. berbeza masa amani dulu.

morning sickness pun tak de buat masa ni. mual, loya semua tak de. kalau dulu pengsan2.

ok!..sekian :)




15 comments:

  1. Congrats sekali lagi.

    Mmmm, malas-malas tu lelaki lah kan> ;p

    ReplyDelete
  2. Comelnya senyuman amani.

    tahniah elin..tumpang gembira :)

    ReplyDelete
  3. Macam boleh agak..hihi. Apepon, tahniah elin~~~~

    ReplyDelete
  4. hai elin,

    Alhamdulillah...
    hahahha...dulu mase pegnen thaqif pn gitu gak..
    mebi tande2 nak dapat boy kot... :)

    btw, congrats!

    ReplyDelete
  5. congrats elin! seronoknya amani dah nk jd kakak. take care :)

    ReplyDelete
  6. tahniah...jaga diri..banyakkan berehat :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah kak.. Haa hikmah sabar dpt jugak..
    Jaga diri tau,,, jgn wat keje berat :)

    ReplyDelete
  8. Tahniah yang!!.will follow u soon.hopefully get preggy bfore u meletops.heheheh

    ReplyDelete